Slovenščina

Podeželski turizem v Srbiji!

 

V naravnem parku Golija – Studenica na jugu Srbije leži na nadmorski višini 1100 metrov prijetna vasica Rudno. V samem središču vasi se nahaja Vila Selena, prijetna domačija, ki se ukvarja s turistično dejavnostjo.

Na dvorišču družinske hiše imamo na voljo za najem tri objekte: staro hišo in dveleseni brunarici. Objekte obkroža čudovita narava, predvsem pašniki in gozdovi. Na pašnikih se pasejo krave in ovce,njihovo mleko pa uporabljamo predvsem za izdelavo različnih mlečnih izdelkov in kajmak na star, tradicionalen način.

Stara srbska hiša je bila zgrajena v 30. letih prejšnjega stoletja in pričara pravo doživetje  kmečkega življenja v tem delu Srbije. Na razpolago so tri udobne dvoposteljne sobe, kopalnica s sanitarijami in prijeten dnevni prostor s TV in kaminom. V primeru večjega števila gostov je v dnevnem prostoru na voljo raztegljivi trosed.

Prijatelji iz Slovenije

Vsem gostom nudimo tudi domačo hrano, ki jo pripravljamo iz doma pridelane zelenjave, poljščin, sadja ter seveda mesnih in mlečnih izdelkov. 

 Način in priprava hrane ja družinska skrivnost, ki se prenaša na naši kmetiji iz roda v rod.

Od specialitet naše domače kuhinje ponujamo različne pogače, polente, koruzni kruh, izdelke iz ajde, doma pečeno projo (specialiteta iz koruze), kajmak, različne sire in suhomesnate izdelke.

K vsemu temu priporočamo tudi pravo domače slivovo žganje.

Prečudovita narava, prijazni domačini, svež zrak, ki polni pljuča s svežino, žuborenje potoka Brevina, ki umirja in sprošča po še tako stresnem vsakdanu, so samo delček tega prečudovitega planinskega kraja. Sprehodi skozi goste bukove in iglaste gozdove so resnično doživetje ob poslušanju petja ptic in opazovanju pisanih barv narave. Naj omenimo še krajše individualne izlete do najbolj znanih srbskih samostanov, kot so Studenica, Gradac, Sopočani, Žiča in tudi mnogo manjših starih cerkva.

 

TO JE PRAVI PODEŽELSKI TURIZEM V SRBIJI.

Pridite, obiščite nas in se prepričajte….